Proces izrade web sajta

Ideja

Sve počinje onda kada dobijete ideju ili želju za novim web sajtom. Ideju dalje treba razvijati, razmotriti mogućnost složenije strukture i pripremiti sadržaj.

Zato je najbolje da se dogovorimo za ...

Razgovor

Razgovor je najbolji način da se ostvare poslovni ciljevi i napravi dobar web sajt.

Osnovno pitanje je čemu je namenjen Vaš web sajt? Da li je u pitanju predstavljanje preduzeća, proizvoda ili usluge? Ili je pak to neki blog, forum ili online prodavnica?

Ono što je važno, spremni smo da svoje performanse stavimo u svrhu Vaših želja u pogledu funkcionalnosti i formata web sajta. Posebno nam je važno da znamo da li imate izgrađen korporativni identitet (logo, boje, font,...) kao i da li ste pripremili sadržaj (tekstove, slike i fajlove) neophodan za uspešno kreiranje web sajta.

Nakon analize celokupne situacije, pripremićemo Vam (neobavezujuću) ponudu.

 

Definisanje odnosa

Nakon prihvatanje ponude, pripremićemo Vam Ugovor o saradnji, metode rada kao i rokove i obaveze.

Dizajn web sajta

U ovom koraku formiramo oblik i izgled web sajta. Mi definišemo dizajn, strukturu i izgled sajta. Ono što nam je od Vas potrebno jeste korporativni identitet (logotip, boje, font), fotografije, kao i sadržaj, ukoliko imate, naravno.

Na osnovu dobijenog materijala, napravićemo grafički predlog o kom ćemo kasnije razgovarati i zajednički doći do idealnog rešenja.
 

Programiranje web sajta

Nakon što postignemo dogovor oko dizajna, prelazimo u narednu fazu - programiranje web sajta. Programiranje se vrši na našem CMS-u, a web sajt se postavlja na radnu platformu.

U ovoj fazi bi trebalo da imamo kompletan sadržaj, slike i tekstove, koji će se pojaviti na web sajtu. Kada su u pitanju složeniji zahtevi neophodna je kontinuirana komunikacija izmenju Vas i nas.

Naš CMS Vam omogućava da samostalno vršite izmene sadržaja na web sajtu, sa bilo koje lokacije i bilo kog uređaja, te Vam je potrebna samo Internet konekcija. O CMSse detaljnije možete informisati ovde.

Registracija domena

Uporedo sa programiranjem potrebno je izvršiti i registraciju domena. Ukoliko ste domen već registrovali kod nekog drugog provajdera, najmanji je problem da se isti prebaci kod nas. Takođe, sve parametre za postavljanje domena na server vršimo umesto Vas.

Postavljanje web sajta na konačnu adresu

Završetak projekta je postavljanje Vašeg sajta na javnu Internet adresu (domen). Do okončanja izrade web sajta, isti se nalazi na našem demo serveru, te Vam na taj način dajemo mogućnost da pratite celokupni razvoj web sajta u svakom momentu.

Zatražite ponudu!

Na našoj web stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Pored toga kolačiće koristimo i u analitičke svrhe jer želimo da poboljšamo i nadogradimo našu web stranicu. Kolačići nam takođe pomažu da pripremimo relevantne sadržaje i reklamne poruke za Vas. Možete pročitati više o kolačićima na web lokaciji „O kolačićima“. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića na sajtu molimo Vas da potvrdite ovo.

 

Više o upotrebi kolačića

Upotreba kolačića na web sajtu www.pyxis.rs

Šta su kolačići (cookies)?

Kolačići su mali fajlovi koji se odnose na rad web sajtova, najčešće kako bi se korisničko iskustvo učinilo boljim.

Kolačić obično sadrži niz slova i brojeva koji se učitavaju na računaru korisnika kada posećuju određenu web lokaciju. Svaki put kada je ponovo posetite, web stranica će dobiti informacije o kolačiću koji je bio učitan i identifikovao korisnika.

Pored poboljšanja korisničkog iskustva, njihova svrha je višestruka. Kolačići se takođe mogu koristiti za analizu ponašanja ili identifikacije korisnika. Zbog toga se razlikuju različite vrste kolačića.
 

Vrste kolačića koje koristimo na našoj web stranici

Kolačići koje koristimo na ovoj stranici prate smernice:

1. Hitno potrebni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju korišćenje osnovnih komponenti za pravilno funkcionisanje web stranice. Bez ovih kolačića, sadržaj koji koristite na ovom web sajtu ne radi pravilno (npr. Najava, proces kupovine, bezbednost ...).

2. Iskustveni kolačići

Takvi kolačići prikupljaju podatke o tome kako se korisnici ponašaju na web sajtu u cilju poboljšanjavanja komponenti web sajta (npr. koji delovi (stranice) web sajta su najčešće posećeni ...). Ovi kolačići ne prikupljaju informacije pomoću kojih bismo mogli identifikovati korisnika.

3. Funkcionalni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju dase web sajt "seti" nekih podešavanja i izbora (korisničko ime, jezika, regiona, ...) i obezbedi napredne, personalizovane funkcije. Ovi kolačići mogu Vam omogućiti da pratite svoje kampanje na web lokaciji.

4. Oglasni ili ciljani kolačići

Takvi kolačići se obično koristi za reklamiranje i socijalne mreže (trećim licima) kako bismo Vam pokazali više ciljanih reklama, ograničavajući ponavljanje ili meri efikasnost reklamnih kampanja. Ovi kolačići mogu omogućiti praćenje Vaših online aktivnosti.

Upravljanje kolačićima

Sami odlučujete o upotrebi kolačića. Uvek možete ukloniti kolačiće kako biste uklonili svoju vidljivost na mreži. Takođe, konfigurišite većinu pregledača tako da ne prihvataju kolačiće

Za informacije o mogućnostima pojedinačnih pretraživača, predlažemo da pogledate podešavanja.

Upravnik kolačićima

Pyxis Web Design Studio Kragujevac