SEO/SEM - optimizacija web sajta

Optimizacija za pretraživače

Optimizacija sajta (optimizacija za pretraživače/SEO) predstavlja jedan od osnovnih načina promocije web sajta na pretraživaču. To takođe podrazumeva higijenu sajta jer on mora da bude, sa tehničke strane posmatrano, efikasan.

Kroz optimizaciju se postiže dobro pozicioniranje Vašeg sajta na pretraživaču. Samim tim se povećava mogućnost će Vaši potencijalni kupci/klijenti pronaći baš Vaš sajt, a onda i da stupe u kontakt sa Vama. 

Istraživanja pokazuju da većina korisnika isključivo posećuje sajtove na prvoj stranici pretraživača.

Mi, u Pyxisu, izdvajamo usluge SEO i SEM optimizacije. Upravljamo tzv  "white hat" optimizacijom, koji je jedini prihvatljiv za pretraživače ali i rešenje na duže staze.

Šta znači SEO/SEM?

Search Engine Optimization i Search Engine Marketing

  • SEO (Search Engine Optimization) je proces optimizacije sajta u cilju postizanja veće pozicije na pretraživaču i samim tim povećanju posete Vašem sajtu
  • SEM (Search Engine Marketing) je upotreba različitih postupaka i strategija za dugoročno rangiranje na pretraživačima

Da li su rezultati optimizacije pretraživača odmah vidljivi?

Optimizacija je put na duge staze

Zbog procesa pretraživanja koji mogu da potraju i nedeljama, rezultati su dugoročnog karaktera, te doprinose da Vaš sajt bude što efikasniji i što bolje pozicioniran na pretraživačima.

Koliko ste spremni uložiti u promociju Vašeg sajta?

Osnova optimizacije se nalazi u naslovu, sadržaju i tzv META rečima. Naši proizvodi su podložni ovoj optimizaciji i kroz CMS editor Bananadmin koji omogućava korisnicima da sami unose ključne reči i izraze.

Rangiranje sajtova dosta zavisi i od konkurencije, ako želite da se Vaš sajt bolje kotira na pretraživaču mora se uložiti dosta truda, ali i novca.

Usluge SEO/SEM optimizacije mogu učiniti za Vas sledeće:

  • delimičnu ili jednokratnu upotrebu (detaljan pregled stranica i objavljivanje)
  • registraciju sajta u Web direktorijumima
  • stalno praćenje poseta i potreba korisnika, pa na osnovu rezultata i unapređenje sajta
  • reklamiranjena Google Adwords.

Zatraži ponudu!

Na našoj web stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Pored toga kolačiće koristimo i u analitičke svrhe jer želimo da poboljšamo i nadogradimo našu web stranicu. Kolačići nam takođe pomažu da pripremimo relevantne sadržaje i reklamne poruke za Vas. Možete pročitati više o kolačićima na web lokaciji „O kolačićima“. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića na sajtu molimo Vas da potvrdite ovo.

 

Više o upotrebi kolačića

Upotreba kolačića na web sajtu www.pyxis.rs

Šta su kolačići (cookies)?

Kolačići su mali fajlovi koji se odnose na rad web sajtova, najčešće kako bi se korisničko iskustvo učinilo boljim.

Kolačić obično sadrži niz slova i brojeva koji se učitavaju na računaru korisnika kada posećuju određenu web lokaciju. Svaki put kada je ponovo posetite, web stranica će dobiti informacije o kolačiću koji je bio učitan i identifikovao korisnika.

Pored poboljšanja korisničkog iskustva, njihova svrha je višestruka. Kolačići se takođe mogu koristiti za analizu ponašanja ili identifikacije korisnika. Zbog toga se razlikuju različite vrste kolačića.
 

Vrste kolačića koje koristimo na našoj web stranici

Kolačići koje koristimo na ovoj stranici prate smernice:

1. Hitno potrebni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju korišćenje osnovnih komponenti za pravilno funkcionisanje web stranice. Bez ovih kolačića, sadržaj koji koristite na ovom web sajtu ne radi pravilno (npr. Najava, proces kupovine, bezbednost ...).

2. Iskustveni kolačići

Takvi kolačići prikupljaju podatke o tome kako se korisnici ponašaju na web sajtu u cilju poboljšanjavanja komponenti web sajta (npr. koji delovi (stranice) web sajta su najčešće posećeni ...). Ovi kolačići ne prikupljaju informacije pomoću kojih bismo mogli identifikovati korisnika.

3. Funkcionalni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju dase web sajt "seti" nekih podešavanja i izbora (korisničko ime, jezika, regiona, ...) i obezbedi napredne, personalizovane funkcije. Ovi kolačići mogu Vam omogućiti da pratite svoje kampanje na web lokaciji.

4. Oglasni ili ciljani kolačići

Takvi kolačići se obično koristi za reklamiranje i socijalne mreže (trećim licima) kako bismo Vam pokazali više ciljanih reklama, ograničavajući ponavljanje ili meri efikasnost reklamnih kampanja. Ovi kolačići mogu omogućiti praćenje Vaših online aktivnosti.

Upravljanje kolačićima

Sami odlučujete o upotrebi kolačića. Uvek možete ukloniti kolačiće kako biste uklonili svoju vidljivost na mreži. Takođe, konfigurišite većinu pregledača tako da ne prihvataju kolačiće

Za informacije o mogućnostima pojedinačnih pretraživača, predlažemo da pogledate podešavanja.

Upravnik kolačićima

Pyxis Web Design Studio Kragujevac