Online analiza

Analiza online posetilaca

Nije dovoljno samo plasirati neki sadržaj na Internet. Vrlo je važno analizirati ostvarene rezultate sprovedene kampanje. Tako ćemo znati šta treba poboljšati, a šta forsirati i naredni put. Samo ovakvim pristupom možete doći do novih kupaca/klijenata i povećati prodaju.

Savremene web tehnologije pružaju izvrsne mogućnosti za analizu korisnika Interneta i uvid u njihove navike, sklonosti i ponašanja. Kroz online analitiku možete lakše upoznavati svoje klijente, brže i jeftinije nego putem drugih kanala.

Online analiza Vam omogućava da saznate:

 • koji su Vaši klijenti,
 • odakle dolaze,
 • što ih zanima,
 • kako se ponašaju na Vašem web sajtu.


Takođete, možete saznati i:

 • koji su kupci lojalni i kako kupuju,
 • koji nisu tako česti korisnici i zašto ne kupuju stalno,
 • uticaj na društvenim mrežama,
 • korisničko iskustvo,
 • napredne upoređivanja i analize.

Metode analiza i paketa

Prikaz i analiza na Web-u omogućavaju različite alate (AWStats, Google Analytics, Webtrends...) kojima se lako pristupa, kako do jednostavnih podataka tako i do neke složenije analize.

Analiza omogućava da se prate promene u nekom intervalu (dnevno, mesečno... ), da se prate trendovi i da posetioci uvek budu obavešteni o novinama u realnom vremenu.

Pravilna interpretacija podataka i optimizacija događaja na sajtu ili online prodavnici zahteva dobro poznavanje analitičkih alata i varijabli, kao i odgovarajuće integracije sa indikatorima i ciljevima kompanije.

Analiza se može obavljati:

 • jednokratno
 • periodično.

Za dodatne informacije i pitanja obratite nam se na e-mail, telefonom ili putem kontakt forme.

Zatraži ponudu!

Na našoj web stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Pored toga kolačiće koristimo i u analitičke svrhe jer želimo da poboljšamo i nadogradimo našu web stranicu. Kolačići nam takođe pomažu da pripremimo relevantne sadržaje i reklamne poruke za Vas. Možete pročitati više o kolačićima na web lokaciji „O kolačićima“. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića na sajtu molimo Vas da potvrdite ovo.

 

Više o upotrebi kolačića

Upotreba kolačića na web sajtu www.pyxis.rs

Šta su kolačići (cookies)?

Kolačići su mali fajlovi koji se odnose na rad web sajtova, najčešće kako bi se korisničko iskustvo učinilo boljim.

Kolačić obično sadrži niz slova i brojeva koji se učitavaju na računaru korisnika kada posećuju određenu web lokaciju. Svaki put kada je ponovo posetite, web stranica će dobiti informacije o kolačiću koji je bio učitan i identifikovao korisnika.

Pored poboljšanja korisničkog iskustva, njihova svrha je višestruka. Kolačići se takođe mogu koristiti za analizu ponašanja ili identifikacije korisnika. Zbog toga se razlikuju različite vrste kolačića.
 

Vrste kolačića koje koristimo na našoj web stranici

Kolačići koje koristimo na ovoj stranici prate smernice:

1. Hitno potrebni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju korišćenje osnovnih komponenti za pravilno funkcionisanje web stranice. Bez ovih kolačića, sadržaj koji koristite na ovom web sajtu ne radi pravilno (npr. Najava, proces kupovine, bezbednost ...).

2. Iskustveni kolačići

Takvi kolačići prikupljaju podatke o tome kako se korisnici ponašaju na web sajtu u cilju poboljšanjavanja komponenti web sajta (npr. koji delovi (stranice) web sajta su najčešće posećeni ...). Ovi kolačići ne prikupljaju informacije pomoću kojih bismo mogli identifikovati korisnika.

3. Funkcionalni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju dase web sajt "seti" nekih podešavanja i izbora (korisničko ime, jezika, regiona, ...) i obezbedi napredne, personalizovane funkcije. Ovi kolačići mogu Vam omogućiti da pratite svoje kampanje na web lokaciji.

4. Oglasni ili ciljani kolačići

Takvi kolačići se obično koristi za reklamiranje i socijalne mreže (trećim licima) kako bismo Vam pokazali više ciljanih reklama, ograničavajući ponavljanje ili meri efikasnost reklamnih kampanja. Ovi kolačići mogu omogućiti praćenje Vaših online aktivnosti.

Upravljanje kolačićima

Sami odlučujete o upotrebi kolačića. Uvek možete ukloniti kolačiće kako biste uklonili svoju vidljivost na mreži. Takođe, konfigurišite većinu pregledača tako da ne prihvataju kolačiće

Za informacije o mogućnostima pojedinačnih pretraživača, predlažemo da pogledate podešavanja.

Upravnik kolačićima

Pyxis Web Design Studio Kragujevac