Blog

Tražite proizvode za svoje kupce

Danas me je inspirisao savet Seta Godina koji kažem "Nemojte tražiti kupce za svoje proizvode, tražite proizvode za svoje kupce".

Sva mudrost marketinga satkana je u ovoj rečenici!

Kada ulazimo u preduzetnički projekat, prvo kreiramo proizvod pa se onda bavimo njegovim plasiranjem na tržište. Na fakultetu su nas učili da to tako treba. Tako je i lakše, a i u fazonu smo "Mi znamo šta vama treba".

Teži put je proizvodom odgovoriti na želje i potrebe kupaca. Ali baš tako su nastali svi genijalni izumi.

Ako se prisetimo čuvenog projekta Marka Cukerberga, Fejsbuka, koji je nastao upravo jer je određena grupa ljudi imala potrebu za tako nečim kako bi ubrzali komunikaciju i razmenu informacija. Danas je ovo jedan od najvećih svetskih biznisa.

Bez obzira da li pokrećete novi biznis ili razvijate postojeći, slušajte svoje kupce/potencijalne kupce. Bavite se njima. Koristite savremene uslove poslovanja koji umnogome olakšavaju ovaj posao. Budite otvoreni za digitalni koncept poslovanja.

Ako pokrećete biznis, iskoristite prednost društvenih mreža i sa minimalnim ulaganjima proverite da li se vaš proizvod sviđa vašim potencijalnim kupcima. Ukoliko vam treba savet u vezi sa ovim, kontaktirajte naše eksperte.

Za unapređenje biznisa, tu su odlična CRM rešenja (sistemi za upravljanje kupcima). Bez dodatnog softvera, u pozadini sajta možete imati kompletnu bazu kupaca, sa arhiviranim aktivnostima i strategijama za buduće aktivnosti, kao i analitikom njihovih interesovanja. Uz sve to, pomoću newslettera ih možete informisati o svim svojim novinama i tako održavati kontakt sa njima. Ono što je super stvar, sve to se nalazi na jednom mestu, online je i dostupno vam je u svakom momentu samo uz Internet konekciju. Zato koristite prednosti digitalne ere i napravite dobar biznis.

Predlažem da ovaj savet Seta Godina zalepite na neko vidno mesto i stalno razmišljate o tome. Ja već jesam!

PS Pišite nam! Sve što vas interesuje, sve vaše predloge, ideje, nedoumice, možemo istražiti i analizirati. Zato bez ustručavanja, kontaktirajte nas!

 

Autor: K.Senić

 

Na našoj web stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Pored toga kolačiće koristimo i u analitičke svrhe jer želimo da poboljšamo i nadogradimo našu web stranicu. Kolačići nam takođe pomažu da pripremimo relevantne sadržaje i reklamne poruke za Vas. Možete pročitati više o kolačićima na web lokaciji „O kolačićima“. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića na sajtu molimo Vas da potvrdite ovo.

 

Više o upotrebi kolačića

Upotreba kolačića na web sajtu www.pyxis.rs

Šta su kolačići (cookies)?

Kolačići su mali fajlovi koji se odnose na rad web sajtova, najčešće kako bi se korisničko iskustvo učinilo boljim.

Kolačić obično sadrži niz slova i brojeva koji se učitavaju na računaru korisnika kada posećuju određenu web lokaciju. Svaki put kada je ponovo posetite, web stranica će dobiti informacije o kolačiću koji je bio učitan i identifikovao korisnika.

Pored poboljšanja korisničkog iskustva, njihova svrha je višestruka. Kolačići se takođe mogu koristiti za analizu ponašanja ili identifikacije korisnika. Zbog toga se razlikuju različite vrste kolačića.
 

Vrste kolačića koje koristimo na našoj web stranici

Kolačići koje koristimo na ovoj stranici prate smernice:

1. Hitno potrebni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju korišćenje osnovnih komponenti za pravilno funkcionisanje web stranice. Bez ovih kolačića, sadržaj koji koristite na ovom web sajtu ne radi pravilno (npr. Najava, proces kupovine, bezbednost ...).

2. Iskustveni kolačići

Takvi kolačići prikupljaju podatke o tome kako se korisnici ponašaju na web sajtu u cilju poboljšanjavanja komponenti web sajta (npr. koji delovi (stranice) web sajta su najčešće posećeni ...). Ovi kolačići ne prikupljaju informacije pomoću kojih bismo mogli identifikovati korisnika.

3. Funkcionalni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju dase web sajt "seti" nekih podešavanja i izbora (korisničko ime, jezika, regiona, ...) i obezbedi napredne, personalizovane funkcije. Ovi kolačići mogu Vam omogućiti da pratite svoje kampanje na web lokaciji.

4. Oglasni ili ciljani kolačići

Takvi kolačići se obično koristi za reklamiranje i socijalne mreže (trećim licima) kako bismo Vam pokazali više ciljanih reklama, ograničavajući ponavljanje ili meri efikasnost reklamnih kampanja. Ovi kolačići mogu omogućiti praćenje Vaših online aktivnosti.

Upravljanje kolačićima

Sami odlučujete o upotrebi kolačića. Uvek možete ukloniti kolačiće kako biste uklonili svoju vidljivost na mreži. Takođe, konfigurišite većinu pregledača tako da ne prihvataju kolačiće

Za informacije o mogućnostima pojedinačnih pretraživača, predlažemo da pogledate podešavanja.

Upravnik kolačićima

Pyxis Web Design Studio Kragujevac