Blog

Web sajt - prvi pogled na vaš biznis

Verujete li u ljubav na prvi pogled?

Kao što reče ona slatka mala devojčica, ne znam kako se ta ljubav zbiva oko nas, ali je jedno sigurno – osetim neku energiju. To je taj neki feeling koji nas poveže sa nekom osobom bez obzira da li se radi o emotivnom partneru, prijatelju/prijateljici, poslovnom partneru ili saradniku. Neki to zovu i intuicijom. Jedna sam od onih koji se njom vode u biznisu, zato mi je „prvi pogled“ vrlo važan.

Verujem da je važno da na svoje potencijalne klijente ostavim dobar utisak. Web sajt je taj koji treba da nas predstavi i ostavi dobar utisak, predstavi naš proizvod, uslugu, ideju. Zato je važno „skockati“ ga, kao i sebe kad krenemo na prvi dejt ili poslovni sastanak. Dajte sve od sebe! Ne štedite ni novac ni vreme.

Web sajt predstavlja Vas (nas), taj super proizvod koji imamo ili najkul uslugu, te i dizajn treba da bude najbolji mogući. Btw dobar dizajn ne mora da bude skup. Takođe, sajt treba da bude funkcionalan, jasan i sadržajan. Nemojte da kačite puno svega, to stvara konfuziju i nervira potencijalnog klijenta. Dajte jasnu informaciju čime se bavite i kako možete da pomognete posetiocu vašeg sajta. Živimo u brzom vremenu i niko ne želi da čita memoare kako bi saznao šta vi zapravo radite.

Ono što je meni važno, kao nekom ko se bavi marketingom, jeste da ovaj alat mogu maksimalno da koristim. To znači da sajt mogu brzo i jednostavno da uređujem, nekada i sa telefona. Zato vodite računa da vam za ovakve stvari ne treba programer jer to puno košta. Koristite CMS rešenja koja vam u tome mogu pomoći, Bananadmin je jedan vrlo zahvalan CMS za sve i svašta, ne samo za ažuriranje sadržaja.

Ako imate dobar proizvod ili uslugu, posvetite se marketingu. Web sajt je prvi korak i uopšte ne mora da bude skup ako odaberete pravog partnera za ovaj posao.

Skockajte sajt & Let the magic begin!

 

Autor: Katarina Senić

Na našoj web stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Pored toga kolačiće koristimo i u analitičke svrhe jer želimo da poboljšamo i nadogradimo našu web stranicu. Kolačići nam takođe pomažu da pripremimo relevantne sadržaje i reklamne poruke za Vas. Možete pročitati više o kolačićima na web lokaciji „O kolačićima“. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića na sajtu molimo Vas da potvrdite ovo.

 

Više o upotrebi kolačića

Upotreba kolačića na web sajtu www.pyxis.rs

Šta su kolačići (cookies)?

Kolačići su mali fajlovi koji se odnose na rad web sajtova, najčešće kako bi se korisničko iskustvo učinilo boljim.

Kolačić obično sadrži niz slova i brojeva koji se učitavaju na računaru korisnika kada posećuju određenu web lokaciju. Svaki put kada je ponovo posetite, web stranica će dobiti informacije o kolačiću koji je bio učitan i identifikovao korisnika.

Pored poboljšanja korisničkog iskustva, njihova svrha je višestruka. Kolačići se takođe mogu koristiti za analizu ponašanja ili identifikacije korisnika. Zbog toga se razlikuju različite vrste kolačića.
 

Vrste kolačića koje koristimo na našoj web stranici

Kolačići koje koristimo na ovoj stranici prate smernice:

1. Hitno potrebni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju korišćenje osnovnih komponenti za pravilno funkcionisanje web stranice. Bez ovih kolačića, sadržaj koji koristite na ovom web sajtu ne radi pravilno (npr. Najava, proces kupovine, bezbednost ...).

2. Iskustveni kolačići

Takvi kolačići prikupljaju podatke o tome kako se korisnici ponašaju na web sajtu u cilju poboljšanjavanja komponenti web sajta (npr. koji delovi (stranice) web sajta su najčešće posećeni ...). Ovi kolačići ne prikupljaju informacije pomoću kojih bismo mogli identifikovati korisnika.

3. Funkcionalni kolačići

Takvi kolačići omogućavaju dase web sajt "seti" nekih podešavanja i izbora (korisničko ime, jezika, regiona, ...) i obezbedi napredne, personalizovane funkcije. Ovi kolačići mogu Vam omogućiti da pratite svoje kampanje na web lokaciji.

4. Oglasni ili ciljani kolačići

Takvi kolačići se obično koristi za reklamiranje i socijalne mreže (trećim licima) kako bismo Vam pokazali više ciljanih reklama, ograničavajući ponavljanje ili meri efikasnost reklamnih kampanja. Ovi kolačići mogu omogućiti praćenje Vaših online aktivnosti.

Upravljanje kolačićima

Sami odlučujete o upotrebi kolačića. Uvek možete ukloniti kolačiće kako biste uklonili svoju vidljivost na mreži. Takođe, konfigurišite većinu pregledača tako da ne prihvataju kolačiće

Za informacije o mogućnostima pojedinačnih pretraživača, predlažemo da pogledate podešavanja.

Upravnik kolačićima

Pyxis Web Design Studio Kragujevac